De ce anume aveţi nevoie:
- 1 wok (recipientul în care preparăm ciupercile) sau o cratiţă de teflon adâncă
- o oală pentru fiert spaghetele
- o sită de scurs spaghetele
- 2-3 căpăţâni de usturoi mici sau o căpăţână usturoi mare
- suc de roşii sau o conservă de roşii decojite în bulion
- ciuperci pleurotus o caserolă
- ceapă uscată 1 bucată sau cozi de ceapă verde de la 2 legături
- sare, piper, chimion praf după gust
- puţin ulei
- spaghete 1 pungă de 500 gr
Cum se prepară:
Punem în oală apă până la jumătate, punem în ea puţină sare şi puţin ulei, o lăsăm la fiert şi după ce dă în clocot, introducem un pachet de spaghete pe care le lăsăm să se fiarbă. După fierbere, le scurgem în strecurătoare, le spălăm sub un jet de apă rece şi le punem deoparte.
Între timp, tăiem mărunt usturoiul şi ciupercile pleurotus pe care le punem în wok. Peste ele punem puţin ulei, ceapa tocată sau cozile de ceapă, sarea, piperul şi chimionul (a nu se confunda cu chimenul sămânţă), aestecăm şi punem recipientul pe foc potrivit. Mestecăm din când în când, după ce încep să sfârâie, astfel încât ciupercile care lasă apă să se amestece bine cu condimentele folosite. Lăsăm să fiarbă până începe să scadă apa lăsată de ceapă şi ciuperci, după care adăugăm roşiile în bulion, tăiate mărunt. Amestecăm, lăsăm la fiert încă 5 minute, după care turnăm spaghetele şi amestecăm bine. Se mănâncă după 5 minute.
No comments:
Post a Comment