CURSURI DE CROŞETAT

cursuri de crosetat
Mi-am propus să organizez un sistem complet de cursuri intensive ce acoperă toate aplicaţiile privind ARTA CROŞETATULUI. Cursurile se adresează doamnelor pasionate de HANDMADE / HANDCRAFT / LUCRUL DE MÂNĂ / CROŞETAT, precum şi tuturor femeilor casnice, şomerilor, femeilor fără ocupaţie, pensionarelor, mamelor şi bunicilor, dar şi tinerelor care doresc să îmbine plăcutul cu utilul (terapia cu socializarea).
 
Orele de iniţiere în ARTA CROŞETATULUI sunt grupate în module pentru începători şi module pentru avansaţi, fiecare solicitantă având posibilitatea să urmeze doar ceea ce o interesează.
cursuri de crosetat
Fiecare modul durează 5 zile (de luni până vineri), câte 3 ore pe zi (orele 13-16; 17-20). Fiecare cursantă are posibilitatea să-şi aleagă perioada în care doreşte să urmeze modulul, în funcţie de timpul disponibil. În mod normal, o cursantă urmează ambele module (începători şi avansaţi) însă acest lucru nu este obligatoriu. În funcţie de ce se doreşte a se învăţa, cursantele pot alege oricare dintre modulele prezentate. Se asigură astfel o pregătire pentru toate solicitările. Grupul unei serii este format din maximum 5 persoane. Locul de desfăşurare este ultracentral, în Piaţa Unirii. La finalul fiecărui modul, solicitantele vor cunoaşte tainele croşetatului şi vor putea îmbina diferitele tehnici în funcţie de piesele dorite.
cursuri de crosetat
Modulele:
 1. Iniţiere în ARTA CROŞETATULUI (Modul începători). Modulul acoperă practic toate cerinţele de cunoştinţe privind iniţierea în arta croşetatului (prezentarea materialelor  folosite: tipuri de croşete, fire textile, tehnica de execuţie, îmbinarea firelor textile, combinaţia de culori, punctele şi modelele uzuale de croşetat, înmulţirea/scăderea numărului de ochiuri, simboluri, metode de croşetat, executarea de articole simple vestimentare şi de folosinţă în gospodărie etc.). Parcurgerea acestui modul este strict necesară pentru cursantele care pleacă de la zero. Solicitantele obţin aici informaţii utile şi îşi însuşesc cunoştinţe privind folosirea tehnicii de croşetat. Terminologia din limba engleză.
 2. Tehnici avansate din ARTA CROŞETATULUI (Modul avansaţi). Modulul acoperă citirea diagramelor, conceperea de modele proprii, crearea produselor textile cu croşeta (obiecte vestimentare precum rochii, fuste, căciuli, pălării, broşe, genţi, curele, şaluri şi diverse accesorii), îmbinarea tehnicior cu materiale textile, artă decorativă textilă cu ajutorul croşetei, marginea produselor, îmbinarea tehnicilor de croşetat cu cele de tricotat etc.
cursuri de crosetat cursuri de crosetat
La finalul acestor ore de iniţiere, cursantele vor şti să execute procedee de lucru şi să pună în aplicare propriile idei pentru a realiza un produs.
cursuri de crosetat cursuri de crosetat
Sunt aşteptate la curs toate persoanele pasionate de ARTA CROŞETATULUI. Pe lângă noţiunile de bază, solicitantele vor putea să se familiarizeze şi cu site-urile de handmade/handcraft şi cu lucrul de mână în general, de pe Internet. Acestea vor avea posibilitatea să vizioneze tehnici de croşetat - video, traduse direct.
Cursantele trebuie să se prezinte la curs cu următoarele pentru Modulul începători:
 • un caiet de notiţe (matematică)
 • un pix
 • o croşetă numărul 3,5 (de preferat din plastic, dar se poate şi din metal)
 • un ghem de fire 100 gr. tip melană orice culoare (exceptând culoarea neagră) mai grosuţ
 • forfecuţă
 • ac mare de goblen cu ureche mare
cursuri de crosetat
Cursantele trebuie să se prezinte la curs cu următoarele pentru Modulul avansaţi:
 • un caiet de notiţe (matematică)
 • un pix
 • trei croşete numerele 1,5 + 2,5 + 3,5 (de preferat din plastic, dar se poate şi din metal)
 • un ghem de fire Flavia 100 gr. orice culoare (exceptând culoarea neagră)
 • un ghem de fire tip Macrame 100 gr. orice culoare (exceptând culoarea neagră)
 • un ghem de fire 100 gr. tip melană orice culoare (exceptând culoarea neagră) mai grosuţ
 • andrele numerele 2,5 + 3,5 + 5 (drepte sau circulare)
 • croşetă lungă numărul 3 sau 5 (pentru modelul afgan/tunisian)
 • forfecuţă
 • ac mare de goblen cu ureche mare
 cursuri de crosetat
cursuri de crosetat 
cursuri de crosetat needle
tunisian 02 tunisian 01
 tunisian 03
Înscrierile şi programările pentru fiecare modul în parte se fac telefonic, sau prin mail
între orele 12.00 – 21.00, la numerele de telefon:
0722237221 – Vodafone
0769676677 – Telekom
mail: mona379@gmail.com
cursuri de crosetat
În cazul în care un cursant se prezintă cu un prieten sau o prietenă, se va aplica o reducere de 45 lei la fiecare persoană adusă în plus de acel cursant. Taxa pentru fiecare modul în parte este de 500 lei.
cursuri de crosetat
Mă adresez prin acest demers de iniţiere în ARTA CROŞETATULUI tuturor solicitanţilor, fără restricţie de vârstă sau etnie, în vederea obţinerii deprinderilor privind lucrul de mână. Pot participa la aceste module:
 • Tinerii
 • Maturii
 • Seniorii (persoane de vârsta a treia, pensionarii)
 • Toţi solicitanţii care doresc să înveţe o tehnică utilă şi extrem de facilă – ARTA CROŞETATULUI
În condiţiile în care fiecare doreşte rapid să-şi însuşească o tehnică sau alta, vă ofer astfel tuturor posibilitatea ca în NUMAI CINCI ZILE solicitanţii să poată fi independenţi şi să poată lucra performant, în funcţie de modulul sau de modulele alese. Acest tip de ore de iniţiere se adresează celor care doresc să deprindă o meserie, să capete nişte competenţe sau pur şi simplu să înveţe ceva util.
cursuri de crosetatcursuri de crosetat
NU EZITAŢI SĂ NE CONTACTAŢI.
O ECHIPĂ PERFORMANTĂ VĂ STĂ LA DISPOZIŢIE CU TOATE DATELE NECESARE. CINCI ZILE DIN TIMPUL DVS. ALOCAŢI-LE INDEPENDENŢEI DVS. DE A CUNOAŞTE ŞI DE A FI PERFORMANŢI.
Înscrierile şi programările pentru fiecare modul în parte se fac telefonic, între orele 12.00 – 21.00 la numerele de telefon:
0722237221 – Vodafone
0769676677 – Cosmote
0749319640 - Orange
cursuri de crosetat 
Mă găsiţi şi pe Facebook: (solicitaţi accesul în grup întâi)

4 comments:

 1. Draga Mona,

  ma bucur sa vad ce frumoase modele ai pe blog. As dori si m-as bucura sa cumpar o carte de crosetat de la tine. M-ar interesa niste modele de perdele, adica ceva borduri mai late de cca. 15-16 cm.

  Te rog sa-mi spui cum pot sa procedez?

  Multumesc mult,

  Camelia

  ReplyDelete
 2. Am publicat mai multe postari "edges" sau margini crosetate unde sunt o serie de scheme pentru ce cauti, Camelia. Carte nu am. Lucrul acestor margini presupune sa stii sa citesti schemele. Sper sa te ajute. Da search pe blog si iti va afisa toate postarile care cuprind cuvintele "edges" si "margini". Multumesc pentru interes si comentariu.

  ReplyDelete
 3. Buna seara!! Sunt foarte interesat a sa urmez cursurile de crosetat si as dori sa vă întreb daca pentru perioada de vara, respectiv 15 iulie-15 august, aveti ceva organizat. Nu locuiesc în România si de aceea întreb. Multumesc

  ReplyDelete
  Replies
  1. Da, Elena, ma puteti contacta oricand veniti in tara. Pana atunci vedeti pe site ca am inceput sa public suportul scris si urmeaza sa pun pe YouTube suport video, poate va ajuta.
   Linkuri
   http://iris-milkywaygalaxy.blogspot.ro/2015/01/curs-de-crosetat.html
   http://iris-milkywaygalaxy.blogspot.ro/2016/06/curs-de-crosetat-profesionist-lectia-1.html

   Contactati-ma pe mail mona379@gmail.com - scrieti va rog la subject STUDENT.
   Multumesc pentru interesul dvs. Sper ca lectiile pe care le voi publica pe site sa va fie de folos chiar daca sunteti departe.

   S-auzim numai de bine.

   Delete

Search This Blog