Chili red peppers have amazingly high levels of vitamins and minerals. Just 100 g provides (in % of recommended daily allowance) and no cholesterol:
- 240% of vitamin-C (Ascorbic acid)
- 39% of vitamin B-6 (Pyridoxine)
- 32% of vitamin A
- 13% of iron
- 14% of copper
- 7% of potassium
Chili plant is a small, perennial shrub with woody stem, growing up to a meter in height. It is native to Central American region where it employed as one the chief spice ingredients in Mexican cuisine for centuries. Later, it was introduced to the rest of the world by Spanish and Portuguese explorers during the 16th and 17th centuries. Today chili pepper is grown widely in many parts of the world as an important commercial crop.
Cayenne chilies have a strong spicy taste that comes to them from the active alkaloid compounds' capsaicin, capsanthin and capsorubin.
Here you have my plant from different views:
Ardeiul iute roșu are un conținut de vitamine și minerale extraordinar. Doar 100 gr. de ardei roșu iute (în procente) conține următoarele, fără urmă de colesterol:
- 240% vitamina C (acid ascorbic)
- 39% vitamina B6 (pirodoxină)
- 32% vitamina A
- 13% fier
- 14% cupru
- 7% potasiu
Ardeiul iute roșu este mic, perem cu o tulpină lemnoasă care poate crește până la un metru înălțime. Originar din America Centrală, fiind cunoscut ca un ingredient de frunte în bucătăria mexicană, el a fost folosit de secole în această parte a lumii. Ulterior a fost introdus și în restul lumii de spaniolii și portughezii care au colonizat America Centrală în secolele al XVI-lea și al XVII-lea. Astăzi, acest tip de ardei iute este cultivat în mai toate zonele lumii ca o cultură comercială importantă.
Ardeiul iute roșu este un condimet cu gust iute puternic datorită compușilor alkalini capsaicin, capsantin și capsorubin.
Mai sus aveți câteva imagini ale plantei mele crescută în apartament.