Migdalele conţin nutrienţi benefici pentru sănătatea noastră. Consumate în stare naturală, neprăjite, sunt extrem de bune pentru foarte multe afecţiuni şi mai ales profilactic. Laptele de migdale are 6 beneficii recunoscute:
- În curele de slăbire – datorită aportului scăzut caloric
- În afecţiuni ale inimii – ajută la o bună irigare a inimii şi la o bună circulaţie a sângelui
- În diabet – nivelul scăzut de zahăr din laptele de migdale este transformat în energie
- În osteoporoză – laptele de migdale conţine valoarea de calciu zilnică şi 25% vitamina D, nutrienţi care duc la întărirea oaselor la femei, bărbaţi, copii şi nou născuţi. Vitamina D ajută în imunitatea celulară, duce la scăderea riscului de osteoporoză şi previne chiar boala Alzheimer.
- În îngrijirea pielii – fiecare pahar de lapte de migdale conţine vitamina E. Nutrientul este antioxidant şi ajută la reglarea vitaminei A, acţionând ca un nutrient care îmbunătăţeşte calitatea pielii.
- În afecţiuni oculare – nivelul moderat al vitaminei A influenţează direct vederea
Cum arată migdalul
Cum arată migdalele
Cum arată untul de migdale
Cum arată laptele de migdale